Villa Ekdal

Oleskelu- ja leikkialueet ulkona

Piha-alue koostuu selkeistä ja helposti hoidettavista nurmi- murske- laatoitus- ja terassialueista. Talon eteläpääydyssä on 20 m2 kestopuinen pergola ja etupihan puolella reilu 50 m2 Taivassalon punaisesta graniitista ladottu kivipatio. Puutarhamaan alue on syvämultainen ja ravinteikas kasvupaikka päärynä- luumu- ja omenapuille, sekä marjapensaille, joita kaikkia on sinne istutettu. Puutarhamaan etualalla löytyy kasvulaatikoiden rivistö ja kasvimaa, joiden voima lähtee muhevasta kompostimullasta.

 

Lehti- ja havupuiden sijoittelu on tehty siten, että vehreyttä on näkyvillä ympäri vuoden, eivätkä mitkään puut varjosta liikaa tai ole liian lähellä taloa. Perennakasvit ovat suurelta osin perinteisiä ja hyvän talvenkeston omaavia lajikkeita. Kasvit muodostavat hyvän näkö- ja tuulensuojan oleskelualueille. Lapsille löytyy leikkimökki ja hiekkalaatikko, sekä hyvät nurmikentät. Kiinteistön jäljellä oleva merkittävä rakennusoikeus mahdollistaa vaikka erillisen pihasaunan ja spa-osaston rakentamisen.

Ranta-alue ja kalastus

Villa Ekdaliin kuuluu 1/8 osuus Takviikinkujan muiden kiinteistöjen ohella yhteiseen n. 5000 m2 ranta-
alueeseen. Sieltä löytyy venepaikka laiturista ja uimalaituri, sekä oleskelualuetta. Alueen kiinteistöt hoitavat
yhteisalueen keskenään, eikä tähän alueeseen jaeta enää uusia käyttöoikeuksia. Ranta-alue on Kiviveden
rannalla ja sieltä pääsee veneellä Tuulveden puolelle ja Sröömin suuntaan, josta on kulku Iniön aukon ja
Isokarin aukon suuntaan. Ranta on reilun 200 metrin päässä pienten lasten turvallisuuden näkökulmasta
ajatellen. Kalansaaliita varten löytyy autotallin päädystä oma perkauspaikkansa.

Metsän helmassa

Välittömästi talon takaa omalta tontilta alkavat marja- ja sienimaastot. Talon päädystä kohoavilta kallioilta aukeavat huikaisevat näkymät kauas merelle. Nauti luonnon rauhasta, kauneudesta ja antimista.

Mukavat koko perheen oleskelutilat

Alakerran olohuone ja takkahuone muodostavat isommankin joukon oleskeluun hyvän kokonaisuuden, jota jatkaa vielä näkymä avokeittiöön. Takka lämmönlähteenä ja tunnelman luojana seisoo jykevästi keskeisellä paikalla ja takkauuni soveltuu ruuan laittamiseen. Yläkerran aulatila muodostaa toisen yhteisen oleskelutilan talossa. Alakerran makuuhuone on jälkeenpäin lohkaistu olohuoneesta jakamalla. Mikäli kaipaat suurempaa olohuonetta, niin jälkeenpäin tehty väliseinä on purettavissa helpolla pois, koska se ei ole kantava rakenne. Kalanruotokuvioinen tammiparketti friisilistoineen jatkuu ehjänä siellä väliseinän alla.

Keittiö arkeen ja juhlaan

Keittiöön saat mahtumaan isommankin ruokailuryhmän ja katat suurellekin ryhmälle vaivatta. Keittiön kaapistot ovat n. 15 vuotta vanhoja, mutta mekanismeiltaan täysin toimivia. Rungot ovat kosteudenkestävää paksumpaa melamiinia. Pähkinä/koivuovien mitoitus vastaa edelleen tämän standardimitoitusta, joten kodinkoneita ja näkyviä ovipintoja pystyy helpolla vaihtamaan. Laadukkaat pähkinä- ja kivitasot kestävät elämää ja kulutusta. Kesäaikaan helppo kulku etupihan kivipatiolle ja päädyn pergolaan vie ruokailuhetket vaivatta ulos grillin ja pihapöydän äärelle. Aamuauringon säteet paistavat pergolaan ja se kylpee koko päivän valossa. Etupiha jää ilta-auringon puolelle ja muutoinkin koko piha-alue on valoisa pitkin päivää.

Tunnelmallinen sauna ja kylpytilat

Saunan hetivalmis sähkökiuas antaa pehmeän kosteat löylyt saunojille. Kodinhoitohuone toimii myös pukutilana ja sitä kautta on helppo pujahtaa päädyn pergolaan vilvoittelemaan. Kodinhoitohuoneen sijoitus säästää monta askelta ja reilut säilytystilat lisäävät sen käytännöllisyyttä. Alakerran sauna- kodinhoito- ja wc-tiloissa on käytetty verhoilumateriaalina jättiläistuijaa. Yläkerran wc/suihkutilassa on ripaus hotellimaista ylellisyyttä kirsikkapuisten kalusteiden ja ylämaan vihreän kivimateriaalin myötä.

Reilut makuuhuonetilat

5 erillistä makuuhuonetta takaavat isommallekin joukolle rauhalliset omat tilat, joista kaikista löytyy hyvät säilytyskaapistot. Yläkerran iso 30 m2 perhehuone toimii vaikka työ/harrastetilana tai se on jaettavissa helpolla kahteen erilliseen huonetilaan. Yläkerran makuuhuoneissa jatkuu yhtenäisenä massiivipuinen tammiparketti huonetilasta toiseen. Isoista ikkunoista tulvii runsaasti luonnonvaloa ja niistä avautuu kauniit näkymät sekä pihalle, että metsäiseen luontoon. Millaiseen käyttöön sinä ottaisit huonetilat ja kuka haluaakaan sen parvekehuoneen?

Tutustu talon pohjapiirustuksiin

Alakerta

Yläkerta

Laadusta tinkimättä

Kun taloon on tehty muutostöitä ja parannuksia, niin aina on käytetty ammattihenkilöitä LVIS- ja rakennustöissä, sekä itse valvottu työn suorittamista ja sen laatua. Olemme pyrkineet valikoimaan sellaisia materiaaleja, joilla on pitkä elinkaari ja jotka ovat omalta osaltaan allergiaystävällisiä ja liuotinvapaita pintakäsittelyjä. Merkittävä osa sisustuspuusepäntöistä on tehty omana työnä.

 

Esimerkiksi kaikissa sisäseinissä on 11 mm;n kipsilevyn lisäksi 7 mm:n vahvuinen saneerauskipsilevy, joka antaa äänieristävyyttä ja lisää paloturvallisuutta huonetilojen välillä. Suurelta osin seinäpinnat on lasikuitutapetilla + maalilla pinnoitettuja. Lattioiden 11 mm:n paksuinen tammiparketti mahdollistaa monet hiontakerrat, jos tarve vaatii. Kaikki väliovet ja listoitukset ovat massiivitammea. Samanlaisella tinkimättömällä asenteella on tehty talon, autotallin ja terassien huoltomaalaukset.

 

Taloon on tehty kuntotarkastus 23.10.2019 ja sen raportti on saatavissa esittelyjen yhteydessä.

Autotalli / lämmin varastotila

Autotallin 56 m2 kerrosala sisältää kylmän 2 auton talliosan ja 14 m2 lämpimän varasto/työtilan, jossa lämmin/kylmävesipiste. Autotallin kylmässä osassa on lisänä matalaa säilytystilaa vinttiosassa. Lattioissa on epoksihartsi pinnoitus. Autotallin ulkopuolelta valovirta ja voimavirtapistokkeet. Autotallirakennus mahdollistaa hyvin vaihtoehtoisten energialähdetekniikoiden sijoituksen tulevaisuudessa, kuten aurinkopaneelit, maalämpöpumput ja tyhjiöputkikeräimet.

Villa Ekdal syksyllä ja talvella

Villa Ekdal on varustettu suoralla sähkölämmityksellä ja lisänä on vuolukivitakka. Takan ääressä on kiva tunnelmoida perheen ja ystävien kanssa. Kylmä ei tule pirttiin kovillakaan pakkasilla, eikä sähkömittari kierrä punaisena, sillä talon alapohjassa on eristettä 200 mm, seinissä 300 mm ja yläpohjassa 500 mm.